Vad som behövs är:
1kg rensade färska sardiner (småsill eller liten strömming går också bra)
2 vitlöksklyftor
2 gula lökar
2 morötter
1 tsk tomatpuré
2 dl olivolja
1 ½ dl rancio (kan ersättas med Monyilla Dry)
½ röd chilipeppar
2 lagerblad
2 kvistar timjan
salt och nymald peppar
Ta bort huvudena och rygg benen på sardinerna. Värm ¾ dl av oljan i en stekpanna på hög värme. Lägg i sardinerna och stek dem tills de får en gyllen brun yta, ca 3 min på varje sida. Låt dem rinna av på hushållspapper och ställ dem åt sidan att svalna. Skala vitlöken, den gula löken och morötterna.
När löken är nästan klar, tillsätt morot, vinäger, vin, vitlök chili, lagerblad, timjan och tomatpuré. Salta och peppra efter smak. Koka i 20 minuter under försiktig omrörning. Smaka av och krydda om så behövs.
Det var väl inte så svårt.
Det där receptet saknas i min kokbok?
SvaraRaderaKram
Tettadesign