måndag 11 maj 2009

Ansvar.


Vännäs den 10:e maj 2009.
Kommunpolitiker och polis som ställer sig helt frågande, men ungdomar som var helt införstådda och bara väntade på att det skulle hända.
Rödeby den 6:e okt. 2007. Trotts sex tidigare polisanmälningar som polisen avskrivit. Står politiker och polis helt handfallna efter skottdramat där en far skjuter en 15åring i samband med trakasserier av sin son. Var finns polis och politiker som dessutom är bra avlönade på skattebetalarnas bekostnad men inte verkar ha någon som helst kontakt med verkligheten. Framför allt när det handlar om politiker som bara riktigt verkar engagerar sig om det handlar om löneavtal, förmåner och sina egna pensionsavtal. Deras viktigaste kurs i karriären har varit mediaträningskursen, där man får lära sig att om du blir ifrågasatt, svara aldrig på frågan utan prata bara om lösningarna, aldrig om problemen. Är det inte dags att de får stå till svars för sin lön och bara avgå med omedelbar verkan utan avgångsvederlag. Gå direkt till rutan gå, utan att kvittera ut någon gratifikation. Sätta sig i kö på arbetsförmedlingen och börja med att gå en lära dig söka jobb-kurs, följt av en lär dig tycka om dig själv-kurs. Efter en sådan nedbrytande behandling så kanske de kan börja förstå och känna någon slags kontakt hur det är att leva här ute, i verkligheten.

Jag avslutar med ett stort grattis till den Svenska Klockgrodan.

De verkar oslagbara, de skånska klockgrodorna från Mölle fälad utanför Höganäs. För andra året sopade de banan med konkurrenterna från Lettland, Tyskland och Danmark och vann den nordeuropeiska körfestivalen The European Bombina Song Contest för klockgrodor. Möllegrodorna fick drygt 60 procent av rösterna.
Jag kunde inte ladda ner deras sång här så jag hyllar dem med en annan grodsång skriven av Paul McCartney.

2 kommentarer:

  1. Vilka disskusioner vi haft här hemma efter " skotten i Rödeby" vad skulle man göra själv????
    Men i all tradgedi är det ju helt ofattbart att ingen reagerat eftersom det var anmält många gånger ... men det speglar väl samhället i stort....Håller med dig om kommunpolitiker... målade en väggmålning här hemma i kommunhuset i ekonomiavd. lokaler... o när man står där o jobbar är man ju som en grå mus som inte syns... men man hör ju destomer!!! det är mycket inom kommunernas väggar som skulle behöva komma ut i rampljuset...
    inte bara deras egna löner utan även hur o varför de fördelar våra skattepengar på deras sätt!!!

    SvaraRadera
  2. Underbara Grodor
    Godnatt kram från Nasse

    SvaraRadera