tisdag 24 februari 2009


Ett stort grattis till Prinsessan Victoria och Daniel. Det är alltid underbart när kärleken träffar rätt. Hur jag ställer mig till monarkin är helt oviktigt i sammanhanget . Det som är viktigt är att de som vill älska varandra får göra det.
Men i min hjärna händer alltid saker hit och dit, framåt och bakåt. Jag börjar tänka på varför just nu. Tydligen kommer förlovningen pågå i ett år innan bröllopet blir av.
När Bill Clinton ertappades med byxorna nere första gången så fick han blickarna att vända genom att starta kriget mot Irak. Då tänkte jag att det bästa sättet att få ut folk ur sovrummet är att tända eld på köket. Nu är alla medier som helt uppslukade av vad som händer på slottet och alla har glömt att det finns ett riksdagshus som fattar nya beslut i parti och minut. Man vet att det kommer att bli tuffa år framöver och då kommer det att behövas en hel del säkerhetsåtgärder för att gardera sig mot en befolkning i upplösningstillstånd. Jag vet att i veckan skall det röstas om en ny IP lagstiftning. Det innebär att upphovsrättsägande företag kan med hjälp av egna agenter luska ut vem som äger den dator som man misstänker laddar ner olagligt från nätet. Detta har redan gått igenom i Danmark och följden har blivit specialiserade inkassobolag. Detta gör mig väldigt orolig. Jag såg att den kriminella organisationen Original Gangsters har startat ett inkasso bolag. Vill vi att de en vacker dag skall knacka på dörren och vilja ha sina pengar. Vad händer med de riktiga nedladdarna? Kommer det att kunna kapa IP-adresser och i så fall går det att bevisa. Jag menar det här rör sig om mycket pengar. Mycket pengar skapar alltid lukerativa affärsidéer. Vi får bara inte släppa efter, för allt som har med anklagelser som kan leda till rättsliga åtgärder måste vi låta gå igenom vårt demokratiskt framröstade rättssystem. Annars är det farligt nära till att vi snart har ett nationalgarde och då kan det rätt var det är bli snabba offentliga rättegångar på platts. Det är en situation som vi inte kan hantera. Häxjakt på människor skulle kunna börja lika fort som man knäpper med fingrarna. Så länge vi är så rädda som vi är, kommer det alltid att vara lätt att tala om för oss åt vilket håll vi skall titta.
Förtfarande inte ett ljud om Persson, Bodström, CIA och Egypten hm...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar