onsdag 25 februari 2009


Hörde redan i dag att man tror att förlovningen på slottet kan ha en lätt bromsande effekt på den destruktiva spiralen som ekonomin just nu genomlider. Hoppas som sagt att det var de unga älskandes idé att förlova sig och inte regeringens.
Men det jag vill ta upp i dag är det har med ansvar. Att ta ansvar för sina handlingar. Nu ber USA om hjälp att ta emot fångar från Guantanamo Bay fånglägret. Sveriges regering skickar snabbt bort frågan till emigrationsverket. If you can’t take the heat get out of the kitchen. Alla länder som gjort någon som helst profit på kriget och som tog emot terroristlagarna med öppna armar får ta mej fan vara med och städa efter sig också. Precis som vilket kalas som helt. Rätt var det är så dyker en mamma upp och säger att nu är det dags att städa. Svenska vapenindustrin har inte gått lottlösa ur den här konflikten. Det finns massor av svenska minor kvar i öknen. De är så bra kvalité på svenska minor att det är ett helvete att dessarmera.
Ansvar har vid flera tillfällen i världshistorien kunna skjutas bort från det personliga ansvaret genom att man blir tilldelad böter i stället för handling. Ett exempel är: 1989 går tankbåten Exxon Valdez på grund och orsakar en stor oljekatastrof 34000 ton olja rinner ut i havet i Alaska. De fick betala böter för en av de största mänskligt producerade naturkatastroferna i vår historia. Visst tycker jag att böter skall var en del av konsekvenserna men skulle hela styrelsen och alla aktieägare få sätta på sig gummistövlarna och diskvantar. Sedan ställas på isflak och skura rent och tvätta fåglar, så tror jag aldrig att det skulle behöva hända en gång till. Jag tycke även att det borde publiceras bilder på alla i styrelsen samt alla aktieägare som tjänar pengar eller spekulerar i inhumana företag, eller företag som utnyttjar andra människor. Alla måste ta ansvar för sina handlingar. Vi lever tyvärr i en värld där majoriteten bara tänker på sina rättigheter och inte på sina skyldigheter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar